Nyulász Péter : Kamor - Helka menyegzője In Stock Now

  • 308 oldal
  • Kötés: puhatáblás, ragasztókötött
  • ISBN: 9786155587078

  • Helka és Ciprián már többször megóvta hőstetteivel a Víz, a Part s az Erdő népét, ám a Balaton és a Bakony vidékén tart még a varázshatalmasságok csatározása. A trilógia zárókötetében Kamor, a Bakony varázslója, végre felfedi a régmúlt titkait, és Helka hercegkisasszony is párjára talál.


    A sorozatról:

    A gyerekek a magyar Gyűrűk urának tartják. A szülők a balatoni és más magyar tájak újszerű bemutatása miatt szeretik. A pedagógusok a régi magyar mondák korszerű folytatását látják benne. Olyanok olvasók is vannak, akik a szövevényes cselekmény miatt kedvelik, és akik egy varázslatos, mesés régmúltba vágynak vissza. Más olvasóknak a szereplők rokonszenvesek: Helka hercegkisasszony, Ciprián, a bátor herceg, Kamor, a bölcs bakonyi varázsló, Tramini és Furmint, a folyton kalamajkákat okozó manók. Veszprémben vízibáb-előadás lett belőle, Balatonfüreden pedig egy játszótéren találkozhatunk szereplőivel.

    A fordulatos elbeszélői stílussal izgalmassá tett, humoros és népszerű Helka-történet a fantasy határát súrolja. A valós helyszíneken játszódó ifjúsági regény egy képzeletbeli kirándulásra hívja olvasóit a Bakonytól, a Balaton környékén és az Alföldön át, egészen a Bükkig. A népszerű kiadvány emellett valódi kirándulások szervezésére is inspirált.

    A trilógia további kötetei:

    I. rész: Helka – A Burok-völgy árnyai

    II. rész: Ciprián - A Balaton hercegeIII. rész: Kamor – Helka menyegzője