Szkobeljev, Eduard : A zöld folyó titka In Stock Now

  • „Vasárnap ​reggel aztán végre találkozott valaki a titokzatos tettessel.
    Pecsenye házmester a Három kismalac utcában felfigyelt egy furcsa idegenre, akin zöld köpeny s mélyen a szemébe húzott zöld kalap volt. Arca hosszúkás, akár a krokodilé, méregzöld, s mintha gyurmából formázták volna. Zöld zsákot cipelt, és ami a legfontosabb, farka volt! Pikkelyes és vastag, leginkább a krokodil farkához hasonlított, kilógott a köpenye alól, s majdnem földig ért. A házmester rosszat sejtve a seprűje mögé rejtette az arcát, s onnan leste a zöld farkú szörnyet; nagyon sajnálta, hogy a közelben éppen nem tartózkodott rendőr.
    A zöld farkú szörnyeteg jobbra-balra pislogott, aztán lekapva hátáról a zsákot, beosont a tizenhármas számú ház udvarára. Ebben a pillanatban a kapualjban megjelent a harmadikos Füles Vitya, aki városszerte arról volt nevezetes, hogy otthon szokta felejteni a táskáját, s aki egyszer siklóval a zsebében jelent meg az iskolában.”
    A jeles belorusz író egyetlen gyerekeknek írt, izgalmas fantasztikus regényét Sajdik Ferenc vidám rajzai teszik még mulatságosabbá.
  • Ezt a könyvet 6-10 éves gyerekek számára ajánljuk.