Ráduly-Zörgő Éva : Az iskolai bántalmazás megelőzése és kezelése In Stock Now

  • Az iskolai bántalmazás azon jelenségek közé tartozik, amit manapság sokan ismernek, sokan használják a fogalmat, de kevesen foglalkoznak vele, mert kellemetlen, mert sok mindent felborít, mert fárasztó, mert időigényes, mert nagy a bizonytalanság az alkalmazandó módszerekkel kapcsolatosan.
    Ez a kiadvány elsősorban azoknak a pedagógusoknak készült, akik szeretnének segíteni a diákoknak, akik jobban meg akarják érteni a bullying fogalmát és tenni kívánnak ellene. A szerzők fontosnak tartják, hogy tájékoztassák a pedagógusokat a jelenségről, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak az iskolai bántalmazás megelőzésében, és bemutassák a kezelési lehetőségeket.
    A kötetbe olyan tevékenységeket válogattak össze, amelyek segítségével a pedagógusok osztályuk sajátosságaihoz igazodva többalkalmas prevenciós, bántalmazás-megelőző programot dolgozhatnak ki.

    Ez a kiadvány elsősorban az V–VIII. osztályban tanító tanárok számára készült, de a bemutatott módszerek és eljárások kis változtatásokkal más korosztályokra is hatékonyan alkalmazhatók.