Jeney Zoltán : Rév Fülöp - Balatóniai lovagregény In Stock Now


  • Balatóniában, a lovagok, fajszok és miabigyóiak földjén sötét idők járnak: Csobánc király és az egész birodalom segítségre szorul. Akarattya hercegnő tanácsait követve Rév Fülöp útra kel, és kezdetét veszi a kaland...

    Ezt a könyvet 11-14 éves gyerekek számára ajánljuk.

    Rév Fülöp története balatoni meseregény, sőt mi több, balatóniai lovagregény. A főszereplő legényke, Fülöp a birodalom ifjaihoz hasonlóan fontos küldetésre indul. A beteg Csobánc királyon csak egy különleges, egy évben egyszer nyíló virág szirmából készült főzet segíthet, ezt a növényt kell tehát megszerezni. Aki csak él és mozog Balatóniában, a virág keresésére indul. A kaland kezdetén a kisfiúnak segítője is akad, Akarattya hercegnő, a király lánya, akitől hasznos tanácsot kap még a palotában. Hamar kerülnek útitársak is: Ádánd lovag, akinek Fülöp a fegyverhordozója lesz, valamint Vaszi, a folyton zsörtölődő fajsz, és persze nem feledkezhetünk meg hű paripájukról, Monosz lóról sem. Útjuk során mindenféle veszélyes helyzetbe kerülnek, különféle próbatételek várnak rájuk, miközben az egyszerre útra kelő számtalan hős közül csak egyé lehet az érdem, hogy megmentette uralkodóját.

    Hőseink elképesztő nyelvi bravúrok világában barangolnak, ahol minden név, de kis túlzással mondhatjuk, minden szó egy balatoni utalás, egy szóvicc. Helyzetkomikum és humor is bőséggel akad a regényben, miközben komoly témákkal is találkozunk. Szó esik szeretetről, szerelemről, barátságról, hűségről. Megtudjuk azt is, milyen nagyon szereti Fülöp az édesanyját, milyen sokszor eszébe jut a vándorlások során, és milyen sokat segít neki, ha arra gondol, édesanyja az ő helyében mit mondana vagy tenne. A kalandok mellett természetesen fordulatokban is bővelkedik a történet, majd izgalmas csattanóval zárul. Az illusztrációk nagyszerűen kiegészítik a történetet, és azt az érzést keltik az olvasóban, hogy nagy kár lenne, ha nem készülne ebből a lovagregényből rajzfilm – rövid időn belül klasszikussá, szállóigék tárházává válna.