Méhes György : Az a bizonyos Vitalit ügy In Stock Now

Tarr Ádám és Köő Imre természettudósok a Fekete-Havasokban szeretnének eltölteni pár pihentető nyári napot. Egyik éjszakán, igen kora hajnalban sátrukban arra ébrednek, hogy a természet néma csöndbe burkolódzik körülöttük. Mintha minden élőlény eltűnt volna hirtelen. Mi lehet ennek az oka? Az éjszaka közepén ennek kutatására indulnak, eltávolodnak a tábortól.

Szerencséjükre, mert perceken belül földrengés pattan ki, sátrukat elsodorja egy kőlavina.

Megpróbáltatásaik itt nem érnek véget: a kőomlás miatt egy hatalmas, majdnem függőleges falú friss szakadék aljára keverednek, ahonnét szinte reménytelen a szabadulás. De a bevágás alján friss vizet találnak, és e forrás vizéből kortyolgatva gyerekjátéknak tűnik a majd' ötven éves elpuhult egyetemi oktatók számára az árokból fölfelé vezető több száz méter magas görgő köves sziklafal megmászása, és a (földrengés percét követő félnapos eszméletlenséget követően) a harmincöt kilométeres árkon-bokron át gyalogút hazafelé.

De vajon mi okozhatta ezt a szupererőt?

Az egyetemen oktató természettudósok hamarosan behatárolják a lehetséges okokat, és nekikezdenek a tudományos vizsgálatnak.

Persze ilyenkor, főleg a hidegháború idején, azonnal föltűnik a konkurencia is. Vitalizáló/fiatalizáló hatás?

Lássuk, ki, mire megy vele…

  • erdélyi magyar szerző
  • ifjúsági
  • kémtörténet
  • krimi