Raith-Paula, Elisabeth : Élő adás a testemből - Mindent a ciklusról és a termékenységről In Stock Now

    Az „Élő adás a testemből” könyv elsősorban 10 évnél idősebb lányoknak szól, akik kíváncsiak rá: milyen változások történnek a testükben a serdülőkor beköszöntével, mi is az a menstruáció és a termékenység, milyen a női ciklus, hogyan keletkezik az új élet. A „Ciklus-show könyv” a legátfogóbb olvasmány ezen a területen – egyedülálló a magyar könyvpiacon a lányoknak szóló felvilágosítás témájában.

      Kifejezetten a tizenévesek igényeihez szabott: jól átlátható tartalommal, sok képpel és ábrával gazdagítva ad részletes tudást. Biológiailag pontosan és nagyon alaposan, ugyanakkor közérthetően, könnyen olvasható, élvezetes stílusban íródott. Körbejárja a női ciklus és a termékenység témáját: szó van a női ciklus folyamatairól, ezek összefüggéseiről és értelméről, a menstruációról, a termékenységről és a ciklust kísérő testi jelekről.

      A könyvben található információk, magyarázatok és adatok ugyanakkor a felnőttek számára is korszerű és pontos biológiai tudást közvetítenek. Nem egy anyukának van „aha-élménye” az olvasás során. Szülőként is nagy segítséget nyújt a serdülő lányunkkal folytatott beszélgetésekhez, hogy megfelelő tudás birtokában legyünk a testi változásokkal kapcsolatban.

      Az információ-közvetítésen túl a szemléletformálás is célja a doktornőnek. A „Ciklus-show könyv” hozzásegíti a lányokat, hogy felfedezzék: milyen értékes a testük, milyen csodálatosak a testükben lejátszódó folyamatok és milyen érték a termékenységük! A saját testhez való pozitív hozzáállás pedig alapvetően szükséges, hogy az egészségükkel, a termékenységükkel és a szexualitásukkal felelősen tudjanak bánni. Ahogy a program mottója is mondja: „Csak arra vigyázok, amit értékesnek tartok” – ez minden prevenció alapja.

        Ezt a könyvet 9-12 éveseknek ajánljuk.